Ιατρική ενημέρωση

Επιτρέπεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση άρθρων και ενημερώσεων της ιστοσελίδας αρκεί να αναφέρεται η πηγή τους.

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΥΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΥΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΥΣΗ,
ΙΣΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΙΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα αποκλειστές των Cox- 2 υποδοχέων (coxibes) ανακαλύφθηκαν με στόχο να χορηγούνται όπου χρειάζεται χωρίς όμως να ερεθίζουν- ενοχλούν το στομάχι όπως η ασπιρίνη και άλλα αντιφλεγμονώδη, μη coxibes. Στην πορεία όμως βρέθηκε ότι μπορεί να προκαλέσουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο. Γι’ αυτό σε ανθρώπους με αθηροσκλήρωση ή υπέρταση ή καρδιακή ανεπάρκεια πρέπει να αποφεύγονται.
Όμως φαίνεται ότι οι Cox 2 αποκλειστές μειώνουν τον ρυθμό ανάπτυξης και αυξάνουν τον θάνατο καρκινικών κυττάρων. Ένα παράγωγο της Celecoxibe (Cox 2 αποκλειστής), το 0SU-03012 ή (AR-12), σκοτώνει καρκινικά κύτταρα χωρίς να είναι τοξικό για τα υγιή κύτταρα. Αυτό το επιτυγχάνει μειώνοντας την δραστικότητα της συνοδού πρωτεΐνης GRP- 78 που χρησιμεύει στην σωστή συναρμολόγηση των πρωτεϊνών και στη δημιουργία και διατήρηση της τρισδιάστατης μορφής των πρωτεϊνών.
Μια άλλη κατηγορία φαρμάκων που ενισχύουν τη στύση, οι αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης 5 όπως η sildenafil (Viagra) και η tadalafil (Cialis) αυξάνουν την δραστικότητα χημειοθεραπειών στον καρκίνο της κύστης και στον παιδικό καρκίνο του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Μια νέα προκλινική μελέτη από το Virginia Commonwealth University της Αμερικής δημοσιευμένη στο Journal of Cellular Physiology έδειξε ότι η sildenafil ή η tadalafil ενισχύει την δράση του πειραματικού φαρμάκου 0SU-03012 που επιτίθεται στην πρωτεΐνη GRP78 μειώνοντας τα επίπεδα της και κατά συνέπεια εμποδίζεται ακόμη περισσότερο η παραγωγή φυσιολογικών πρωτεϊνών. Η μείωση αυτή κάνει κυρίως ζημιά στα καρκινικά κύτταρα, αλλά και σε μικρόβια και εμποδίζει επίσης την αναπαραγωγή ιών. Στα ποντίκια δεν βρέθηκε να προκαλείται βλάβη σε υγιή κύτταρα ήπατος και καρδιάς.
Έτσι η πρωτεΐνη GRP78 ίσως είναι ο στόχος για την θεραπεία τόσο ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων όσο και ορισμένων μορφών καρκίνου.
http://onlinelibrary.wiley.com/d…/10.1002/jcp.24919/abstract

συνδυασμος δυο φαρμακων

Print Friendly
Μοιραστείτε το άρθρο :