Ιατρική ενημέρωση

Επιτρέπεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση άρθρων και ενημερώσεων της ιστοσελίδας αρκεί να αναφέρεται η πηγή τους.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ (ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ) ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ NEEM

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ (ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ) ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ  ΜΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ NEEM

Μια πρόσφατη μελέτη, σε ποντίκια, αναφέρει ότι η ουσία nimbolide, που προέρχεται από τα φύλλα και τα λουλούδια του δέντρου Neem (Azadirachta indica), μειώνει τον καρκίνο του παγκρέατος και τις μεταστάσεις του (σε εγκέφαλο, πνεύμονα, συκώτι), χωρίς να είναι βλαβερή στα φυσιολογικά κύτταρα.

Μείωση του ξενομοσχεύματος καρκίνου παγκρέατος σε ποντίκια με την ουσία Nimbolide.

Το δέντρο Neem (Azadirachta indica) είναι αυτοφυές στην νοτιοανατολική Ασία. Στην Ελλάδα έχουμε ένα συγγενές δέντρο, την Μελιά (ή αγριοπασχαλιά).

 

Η μελέτη προέρχεται από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports πριν μερικές μέρες.

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι η 4η αιτία θανατηφόρου καρκίνου. Αυτός είναι πολύ επιθετικός, παρουσιάζει 5ετή επιβίωση μόνο 6%. Επειδή η διάγνωση του γίνεται συνήθως αργά, κατάλληλοι για χειρουργική αφαίρεση είναι μόλις το 15% των περιπτώσεων του.

Οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του παγκρέατος, είναι ανθεκτικές στη χημειοθεραπεία, οπότε χρειάζεται επειγόντως μια ουσία που να τον καταστέλλει.

Έτσι ερευνητές από πανεπιστήμιο του El Paso του Τέξας σκέφτηκαν να δοκιμάσουν την ουσία Nimbolide, από το δέντρο Neem , σε ξενομόσχευμα καρκίνου σε ποντίκια. Βρήκαν ότι αυτή μειώνει την ανάπτυξη του καρκίνου του παγκρέατος μέσω απόπτωσης των καρκινικών κυττάρων.

Το δέντρο Neem

Συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι η Nimbolide είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική φυσική χημειοθεραπευτική ουσία για τον καρκίνο του παγκρέατος.

Εννοείται ότι χρειάζονται κλινικές δοκιμές πριν να θεωρηθεί η ουσία Nimbolide αποτελεσματική και κατάλληλη και για τους ανθρώπους.

http://www.nature.com/articles/srep19819

Print Friendly
Μοιραστείτε το άρθρο :