Ιατρική ενημέρωση

Επιτρέπεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση άρθρων και ενημερώσεων της ιστοσελίδας αρκεί να αναφέρεται η πηγή τους.

ΝΕΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΩΝ

ΝΕΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΩΝ

Αν έχουμε πολύ αυξημένα τριγλυκερίδια αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιαγγειακά νοσήματα και για παγκρεατίτιδα………………….
Τα φυσιολογικά τριγλυκερίδια πρέπει να είναι κάτω από 150 mg/dL. Αυξημένα είναι τα πάνω από 200 και πολύ αυξημένα τα πάνω από 500 mg/dL………………….
Οι μέχρι σήμερα οδηγίες της Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας για τα τριγλυκερίδια, αναφέρουν ότι όταν η τιμή τους είναι μεταξύ 200 και 500 mg/dL, χορηγούμε στατίνη. Αν είναι περισσότερα από 500 χορηγούμε Φιμπράτη………………….
Σε τιμές Τριγλυκεριδίων πάνω από 204 mg/dL και τιμές HDL κάτω από 34 mg/dL, έχει βρεθεί ότι η συγχορήγηση Στατίνης και Φιμπράτης μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο κατά 30% περίπου……………….
Σε αυξημένα Τριγλυκερίδια συστήνεται χάσιμο βάρους, άσκηση και αύξηση της κατανάλωσης λιπαρών ψαριών (σχάρας ή βραστών). Τα συμπληρώματα ω- 3 λιπαρών οξέων μπορούν να χορηγηθούν (3 γραμμάρια/ημέρα), αλλά δεν υπάρχει απόδειξη μειώσεως του καρδιαγγειακού κινδύνου από αυτά. Επίσης συστήνεται δίαιτα ελάχιστων κεκορεσμένων λιπαρών, μείωση της κατανάλωσης γλυκών και οινοπνευματωδών και διακοπή του καπνίσματος…………….
Ένα νέο επαναστατικό φάρμακο, το ISIS 304801 μειώνει τα τριγλυκερίδια μέχρι 80%, μειώνοντας την σύνθεση της απολιποπρωτεΐνης C III………………………
Ελπίζουμε να το έχουμε σύντομα στην φαρέτρα μας!!
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1400283

Print Friendly
Μοιραστείτε το άρθρο :