Ιατρική ενημέρωση

Επιτρέπεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση άρθρων και ενημερώσεων της ιστοσελίδας αρκεί να αναφέρεται η πηγή τους.

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ, Η ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ALZHEIMER

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ, Η ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ALZHEIMER

Θα ακούσετε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η κατανάλωση κόκκινου κρασιού και μαύρης σοκολάτας βοηθούν στην νόσο του alzheimer, λόγω της αντιοξειδωτικής ουσίας ρεσβερατρόλη, που περιέχουν.

Μια μελέτη δημοσιευμένη στο περιοδικό Neurology, έδειξε ότι ήταν καλά ανεκτές και ασφαλείς τεράστιες ποσότητες τεχνητής ρεσβερατρόλης, σε ασθενείς με ελαφρύ ή μέτριο alzheimer.http://www.neurology.org

Όμως ας μην τρέξουν οι συγγενείς των ανθρώπων με alzheimer να τους μεθούν με κόκκινο κρασί και να τους παχαίνουν με μαύρη σοκολάτα ! δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι σε φυσιολογικές- ανθρώπινες ποσότητες μπορεί να υπάρχει όφελος για τον αγαπημένο συγγενή.

Το μόνο που γνωρίζουμε και αυτό από πειραματόζωα, είναι ότι δίαιτες πάρα πολύ λίγων θερμίδων μειώνουν τις παθήσεις που σχετίζονται με τα γηρατειά. Βλέπουμε πολλούς χοντρούς 90ρηδες ;

 Το μυστικό της μακροζωίας και της καλής υγείας μάλλον βρίσκεται στα γονίδια μας, στο ελάχιστο φαγητό, στην άσκηση του σώματος και του νου, στο γέλιο, στην τύχη και στην αποφυγή ορισμένων επιβλαβών συνηθειών όπως το τσιγάρο.

Βέβαια το να πίνει κάποιος ελάχιστο κόκκινο κρασί και να τρώει ελάχιστη μαύρη σοκολάτα δεν του προκαλεί ζημιά αλλά καλό του κάνει!

Print Friendly
Μοιραστείτε το άρθρο :