Ιατρική ενημέρωση

Επιτρέπεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση άρθρων και ενημερώσεων της ιστοσελίδας αρκεί να αναφέρεται η πηγή τους.

ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ

ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΑΝΩΜΑΤΟΣ

Ιατρική ενημέρωση για μια επαναστατική νέα θεραπεία κατά του μελανώματος, που αναμένεται μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί και για άλλους τύπους καρκίνου !!

Το νέο φάρμακο Talimogene laherparepvec εγκρίθηκε, σε κοινή συνεδρίαση δύο συμβουλευτικών επιτροπών του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA), για την θεραπεία του μελανώματος. Αναμένεται η έγκριση του από το FDA……………
Οι επιστήμονες μετάλλαξαν τον ιό του απλού έρπη HSV-1 και κατασκεύασαν το ανωτέρω φάρμακο, έτσι ώστε αφού εγχυθεί με ένεση στο μελάνωμα, προκαλεί καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, χωρίς να επηρεάζει τα φυσιολογικά κύτταρα. Έτσι ξεκινά η παραγωγή αντισωμάτων κατά των συστατικών των μελανοκυττάρων, από τον οργανισμό, δρώντας όπως τα εμβόλια. Με αυτόν τον τρόπο προκαλείται η καταπολέμηση των κυττάρων του μελανώματος ακόμη και αν έχουν μετασταθεί.

Το μελάνωμα είναι καρκίνος του δέρματος, που χαρακτηρίζεται από ταχύ ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των μελανοκυττάρων, που είναι τα υπεύθυνα κύτταρα για το μαύρισμα του δέρματος. Το μελάνωμα είναι ο χειρότερος από τους καρκίνους του δέρματος και κάθε χρόνο εμφανίζεται σε περισσότερες από 130.000 ανθρώπους στην γη.

http://www.fda.gov/…/CellularTissueandGeneThe…/UCM449525.pdf
Food and Drug Administration Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) Center for Drug Evaluation and Research (CDER) April 29, 2015 Summary Minutes of the Joint Meeting of CBER’s Cellular, Tissue, and Gene Therapies Advisory Committee (CTGTAC) and CDER’s Oncologic Drugs Advisory Committee (ODAC)

μελανωμα2μελανωμα3

Print Friendly
Μοιραστείτε το άρθρο :